Dr. Yossi Adir ד"ר יוסי אדיר
clinical psychologist - psychotherapist - hypnotherapist - breath therapist
פסיכולוג קליני - פסיכותרפיסט - מורשה להיפנוט - טיפול בנשימה
yosadir@zahav.net.il - 050 680 4444
curriculum vitae    קורות חיים
C.B.T   סי.בי.טי

אחד מזקני שבט אינדיאני סיפר לנכדו:"נכדי, בכל אדם שוכנים שני זאבים ובינהם מדי פעם מתחולל מאבק לאורך חייו של האדם. כן, קרב המתחולל בתוך כל אחד מאיתנו הוא בין שני זאבים.

אב אחד הוא הזאב הרע-השלילי: יש בו כעס וטינה , קנאה, צער, תאווה, רחמים עצמיים, רגשות אשם, רגשי נחיתות, הוא פסימי, רואה שחורות, משקר לעצמו ולאחרים, רואה את המציאות בצורה שלילית. האגו שלו נפגע רבות.

הזאב השני הוא הזאב הטוב-החיובי: הוא אופטימי ויש בו שמחה, תקווה, שלווה, אהבה, ענווה. הוא חביב, טוב לב, אמפתי, ויש בו יכולת לסלוח, חמלה, ונדיבות."

הרהר הנכד בדברי סבו. "סבא, מי מי משניהם מנצח במאבק?" שאל הנכד. ענה הסבא: "זה שאתה מאכיל".

סיפור זה מגדיר למעשה את הטיפול הקוגניטיבי, הגישה העוסקת במחשבות השליליות ובטעויות החשיבה שלנו. ישנה טענה כי האדם הממוצע חושב בין אלפי לעשרות פעמים ביום אך לא נותן את הדעת על כך. זאת ועוד, רוב רובן של המחשבות חוזרות על עצמן, שוב ושוב ולכן רובן אינן יעילות. הבעיתיות המרכזית הינה, שרוב המחשבות של המין האנושי מוטעות, מעוותות, לא רצינאליות, או שליליות. ואגב גם לא מעט מהמחשבות החיוביות שלנו מוטעות. דוגמא נפוצה לכך היא: "אם אזכה בלוטו, אהיה המאושר באדם". המציאות הוכיחה שחשיבה זו מוטעית ושביעות הרצון מהחיים אינה בהכרח בסכום הכסף שיש לנו בבנק, ברכוש שבבעלותנו, או בכל דבר מטריאליסי.

מחשבותינו משפיעות על מציאות חיינו, על מערכות היחסים שלנו, על הקשר שלנו עם עצמנו, על רגשותיו והתנהגותינו.

כל מה שקורה וקרה בחיינו החל ממחשבה. לטוב ולרע. אם רק נדע לזהות, לתקן ולפעמים לקבל את הקוגניציות (המחשבות, התפיסות והאמונות) שלנו, להיות מודעים ליתרונות וחסרונות, ולשנות את הפרשנות או משקפי הפירוש שלנו, נשפר את חיינו האישיים, בינאישיים ומקצועיים, את הדימוי והביטחון העצמי ונפתח דפוסים בריאים יותר, נשלוט יותר בחיינו ובסביבבתנו וניצור מציאות שלווה ובריאה יותר.

אנו יוצרים לרוב את מציאות חיינו, בעיקר על ידי האמונות, התפיסות והמחשבות שאנו יוצרים. ותחשבו על זה, טוב?

One of the elders of an Indian tribe told his grandson:"Grandson, there are two wolves in each person, and between them every now and then a struggle takes place throughout man's life.Yes, a battle that takes place within each of us is between two wolves.

One wolf is the bad, the negative wolf; it has anger and resentment, jealousy, sorrow, lust, self-pity, feelings of guilt, inferiority, pessimism, lying to himself and others. His ego gets often hurt.

The second wolf is the good, the positive one: it is optimistic and has joy, hope, peace, love, humility. He is kind, empathic and has the ability to forgive, compassion, and generosity."

The grandson pondered deeply his grandfather's words. "Grandpa, who is the winner of the struggle?" He asked. And the grandfather replied: "The one you feed."

This story actually defines cognitive therapy, the approach that deals with negative thoughts and mistakes in our thinking. There is an argument that the average person thinks about 40,000 times a day but is not completely conscious of it. Moreover, most of the thoughts repeat themselves, over and over, and are therefore ineffective. The main problem is that most of the thoughts of the human race are wrong, distorted, irrational, or negative. And by the way, not a few of our positive thoughts are wrong. A common example of this is: "If I win the lottery, I will be the happiest person." Reality has proved that this misconception of satisfaction with life is not necessarily the amount of money we have in the bank, or the property we hint at, or anything materialistic.

Our thoughts affect the reality of our lives, our relationships, our relationship with ourselves, our emotions and our behavior.

Anything that happened or happens in our lives began with a thought. for better and for worse. If we know how to identify it correctly and sometimes accept our cognitions (thoughts, perceptions and beliefs), being aware of the advantages and disadvantages, and change our interpretation or interpretation glasses, we will improve our personal, interactive and professional lives. We will control better our lives and our surroundings, and create a peaceful and healthier reality.

Most of the time we shape the reality of our lives by the beliefs, perceptions and thoughts we generate.

PSYCHO ONCOLOGY   פסיכו אונקולוגיה

ד"ר יוסי אדיר - הרצאה בנושא פסיכואונקולוגיה
חלק 1: תחילת מערכת היחסים עם המחלה ובמה ניתן לעזור
חלק 2: חשיבותו של הטיפול האינטגרטיבי-הוליסטי
חלק 3: חולי סרטן יוצאי דופן - טכניקות הרפיה ומדיטציה
חלק 4: דמיון מודרך והיפנוזה
חלק 5: מטאפורות וכלים היפנוטיים להתערבות
חלק 6: "תעזור לי למות שמחה": הסיפור המרגש של קרן אור
חלק 7: כל סוף הוא בעצם גם התחלה

הרופא כרגע הודיע לי שיש לי עוד מספר חודשים לחיות ואני רוצה שתעזור לי. תעזור לי למות שמחה", ביקשה ממני מטופלת כאשר התבשרה שאפסו סיכויי החלמתה. הייתה שם השלמה, לא כעס, עצב, או פחד. קבלה.

מחלת הסרטן הינה מחלה אשר משפיעה, כידוע, לא רק על הגוף אלא גם על הנפש והחלקים הקוגניטיביים, התנהגותיים ורגשיים, אשר משפיעים על המטופל וקרוביו, הם חלק בלתי נפרד ממחלה זו. בנוסף לתסמינים הפיסיולוגים, כגון כאבים, חולשה, בחילות, עייפות ועוד, המגבירים את תחושות הייאוש והתסכול, במישור הקוגניטיבי ישנן לא מעט מחשבות ותפיסות אשר גורמות למטופל לסבל רב, בעיקר עקב השפעתן על המישור הרגשי. רגשות כמו עצב, פחד, כעס, תסכול ועוד הינן דומיננטיים, מה שמוביל מטופלים רבים להסתגרות, הימנעות, לעיתים התנהגות תוקפנית ואימפולסיבית ולתחושה של חוסר או אבדן שליטה.

הטיפול הקוגניטיבי הוכח כיעיל ביותר בעזרה במצבים אלו וכלים כגון טיפול בנשימה, טכניקות הרפיה, מדיטציה ודמיון מודרך/היפנותרפיה מגבירים ומעצימים את יעילות הטיפול.

Cancer – is to a large extent an emotional illness too. Repression of negative/unpleasant emotions and thoughts are able to prime the human body for a tremendous pathophysiological cascade resulting in an overloaded immune system and increased susceptibility for cell mutations. Emotions and beliefs are created and stored in the unconscious mind and are very often not available to the conscious, rational mind. In my 20 years of clinical work with cancer patients at the Sheba Medical Center in Israel, and in my private practice, CBT showed to be a helpful means for creating a golden bridge to this unconscious emotional reservoir, allowing to release and resolve the negativity contributing to cancer. Furthermore, hypnotherapy, can help develop and internalize positive strategies of coping with stressful, or unpleasant emotions, pain and other physiological effects cancer patients may suffer from. Thus, it was not only beneficial in increasing the effectiveness of modern medical treatment in cancer patients but, from my and others point of view, also a necessary ingredient to provide emotional and mental balance on a long term. The lecture will give an overview of my favorite hypnotherapeutic approaches, combined with Cognitive-Behavioral psychotherapy in dealing with cancer patients.

הכנס הבינלאומי של האגודה הטורקית להיפנוזה
Hypnobreathing הנחיית סדנה בכנס השנתי של האגודה הגרמנית להיפנוזה
Hypnobreathing הנחיית סדנה בכנס השנתי של האגודה הגרמנית להיפנוזה
Hypnobreathing הנחיית סדנה בכנס השנתי של האגודה הגרמנית להיפנוזה
Hypnobreathing הנחיית סדנה בכנס השנתי של האגודה הגרמנית להיפנוזה
.
הנחיית סדנת היפנוזה עצמית בכנס השנתי של הפסיכולוגים החינוכיים באילת
הנחיית סדנת היפנוזה עצמית בכנס השנתי של הפסיכולוגים החינוכיים באילת
הנחיית סדנת היפנוזה עצמית בכנס השנתי של הפסיכולוגים החינוכיים באילת
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HYPNOSIS   היפנוזה

"שמעתי שאתה עושה היפנוזה, אתה יכול להפנט אותי שאני אוריד ממשקלי 10 קילו?". "אתה מהפנט, אולי תעזור לי לשכוח או למחוק את העבר?". "אתה לא יכול להפנט אותי, אני לא מאבד שליטה". "אני בטוחה שקיבלתי את הסרטן בגלל משהו שעשיתי בגלגול הקודם, אם תוכל לעשות לי היפנוזה בכדי לבדוק מה קרה ולמה חליתי".

אלו רק חלק מהדוגמאות או שאלות שאני נשאל לגבי היפנוזה. אכן, לא מעט מיתוסים, דעות ותפיסות הקשורות להיפנוזה קיימים אצל רוב בני האדם. והרי זה ברור למה ומדוע קיימות דעות, או סטיגמות, בעיקר שליליות על היפנוזה. צפינו בלא מעט סרטים על היפנוזה, או מופעי היפנוזה בידורית והיינו עדים לאיבוד השליטה של "המטופלים" או לדברים שהצחיקו את הקהל בהיפנוזה הבידורית (שאגב אסורה בישראל. יש בארץ חוק היפנוזה).

אז מהי בעצם היפנוזה? ישנן לא מעט הגדרות מבלבלות ושונות, אך בקיצור אומר כי היפנוזה הינו כלי טיפולי בלתי רגיל ועוצמתי לעיתים. מטרת ההיפנוזה או העבודה בדמיון היא להביא את האדם למתן סוגסטיות (השאה, הנחיה, שיכנוע עצמי) חיוביות. ניתן גם לעשות זאת ללא כניסה למצב היפנוטי, אך עולם הדמיון הינו עשיר, מגוון, יצירתי ובכניסה לעולם הוויזואלי, הדמיוני, אנו עוקפים את מנגנוני הבקרה האינטלקטואליים שלנו והמטרה הינה להוסיף שליטה לחיינו, לגרום לכך שאנו נשלוט בבעיותינו ולא שהן ישלטו בנו ולהפוך את הסוגסטיות השליליות לחיוביות.

שאלה שכיחה ביותר היא מה ההבדל בין היפנוזה לדמיון מודרך. אז כך, בכל היפנוזה יש דמיון מודרך אך לא בכל דמיון מודרך יש היפנוזה. בשני כלים אלו, עשויה להיות כניסה למצב טראנס. קיימים כ 4-5 מצבי מודעות: ערות, שינה, חלימה, מדיטציה, דמיון. כלומר היפנוזה הינו מצב או תהליך הגורם לנו לחוות שינויים בתחושות, רגשות, מחשבות, התנהגות, אמונות ועוד. רובנו עוברים ביומיום תהליכים היפנוטיים. למשל בזמן נהיגה, שיכנוע עצמי, קריאה בספר או צפיה בסרט מרתק.

למרבה הצער, אנו "אלופים" בלעשות היפנוזה עצמית. אך שלילית. כן, שלילית. מוכרים המשפטים?: "אין לי סיכוי, זה לא ילך, בטוח שלא..., זה קשה, לא יכול להיות...". אלו ועוד הן אוטו-סוגסטיות (שיכנוע עצמי) היוצרות לעיתים רבות מציאות. את מציאות חיינו.

פרט חשוב ביותר: כל היפנוזה הינה היפנוזה עצמית.

"I heard you're doing hypnosis, can you hypnotize me and I'll lose 10 pounds?". "You hypnotize, maybe you could help me forget or erase the past?". "You cannot hypnotize me, I do not lose control.". "I'm sure I got the cancer because of something I did in my previous life, if you could hypnotize me to see what happened and why I got sick..."

These are just some of the examples or questions I am asked about hypnosis. Indeed, many myths, opinions and perceptions related to hypnosis live in people's mind. And why these opinions or stigmas are mainly negative is quite clear. We have seen many films about hypnosis, or hypnotic hypnosis, and we have witnessed the loss of control of the "patients" or of the things that made the audience laugh in an entertainment hype. (that is strictly forbidden by a law in Israel)

So what is hypnosis? There are quite a few confusing and different definitions, but in short I wold say that hypnosis is an extraordinary and sometimes powerful therapeutic tool. The goal of hypnosis or imaginative work is to get the person to accept positive suggestions (guidance, self-persuasion). You can also do this without entering in an hypnotic state, but the world of imagination is rich, varied, creative, and entering the visual and imaginary world, we bypass our intellectual control mechanisms. The goal is to add control to our lives, to control our problems and not let them control us and to transform negative suggestions to positive ones.

A very common question is what is the difference between hypnosis and guided imagery. So, in all hypnosis there is a guided imagination but not in all the guided imagery there is hypnosis. In both of these tools, there may be an entry into a trance state. There are about 4 or 5 states of consciousness: wakefulness, sleep, dreaming, meditation, imagination. Hypnosis is a condition or process that causes us to experience changes in feelings, emotions, thoughts, behavior, beliefs and more. Most of us go through hypnotic processes everyday. Such as driving, self-persuasion, reading a book, or watching a fascinating film.

Unfortunately, we are "champions" in doing self hypnosis. But negative. Yes, negative. Do you know the law of : "I have no chance, it will not work, certainly not ..., it's hard, it can not be ..."? These and more are auto-suggestions that often create reality. The reality of our lives.

A very important detail: Any hypnosis is a self-hypnosis.

IMAGERY   דמיון מודרך
HYPNO-BREATHING   טיפול בנשימה


הנשימה היא אינסטינקט הכרחי לחיים; היא נס של פיסיקה וכימיה. האדם הממוצע נושם כ-10-20,000 פעמים ביום אך לא נותן את הדעת על כך. אנו לרוב לוקחים את תהליך הנשימה כדבר מובן מאליו ופעמים רבות אין אנו מודעים על השפעתה של הנשימה על מצב רוחנו, על המתח והחרדה בחיינו, על רגשותינו, גופינו וכיוצא בזה. לרוב, נשימה איטית ועמוקה מפחיתה תחושת מתח ונשימה מהירה גורמת לעוררת יתר.

הטיפול בנשימה (נשימה מעגלית, הולוטרופית, ריברסינג ועוד) הינו טיפול אנרגטי רב עוצמה, העושה שימוש בחיבור גופנפש. נשימה מהירה לרוב "מעוררת" ולרוב מביאה את אדם למצבי טראנס, לשחרור, להתגברות על חסמים והתנגדויות, לריפוי ושינוי, לעיתים בצורה מהירה ויעילה יותר מאשר טיפולים פסיכולוגים מסוימים וטכניקות/כלים טיפוליים (כמו היפנוזה).

מטפלים ומטופלים רבים אינם שמים מספיק דגש על תהליך הנשימה ועל היעילות בהתמקדות בנשימה והטיפול/שימוש בהם. במהלך חיינו, הן ביומיום והן במהלך הטיפול הפסיכולוגי, קצב, מהירות, איכות, מיקום ודפוס הנשימה משתנה ללא הרף. הנשימה יכולה לשמש הן כטיפול בפני עצמו והן ככלי טיפולי. השימוש בעבודת נשימה עשוי להביא ליעילות רבה בטיפול ושיפור חיינו.

Breathing is a necessary instinct for life. It’s a physical and chemical miracle. The average person breathes between 10-20,000 times a day, 500,000,000 times throughout his/her lifetime, but many times takes it for granted. Our breath may influence our mood, our stress, our emotions, cognitions, and body.

Like hypnosis, Breath Therapy, is a method of (breath) control that is meant to give rise to altered states of minds and to have an effect on cognitive, emotional, physical, spiritual and mental well-being. Derived from various spiritual traditions from around the world, breath work was pioneered mainly in the west by Wilhelm Reich.

The workshop will enable the participants to learn & experience the introduction of Breath Work, as well as to discover how these can enhance the hypnotic experience. This will be an experiential workshop wherein we will learn what 'type of breathers" we are, and exercise different breath work techniques (like circular breathing, fast and full breathing, and more), which offer opportunities to enrich our lives and the therapeutic, as well as, hypnotic process.

HYPNO-MUSIC   היפנומוזיקה

מוזיקה הינה שפה, שפה אוניברסלית המעבירה מסר ומעוררת בנו תגובה כמעט מיידית. לכן, השילוב-שימוש במוזיקה במדיטציה, דמיון מודרך, טיפול בנשימה ועוד, הוא אמצעי בלתי רגיל להשגת מטרות טיפול שונות. המוזיקה היא אינה בהכרח מטרה בפני עצמה אך אמצעי מרגש ומרפא. במהלך סדנאות, טיפולים פרטניים ועוד, מומלץ להשתמש במוסיקה שונה ומגוונות, אך כזו המתאימה למטרות התרגיל והמטופל או הקבוצה.

ישנם פסיכולוגים ומטפלים אשר מתנגדים לשימוש במוסיקה במהלך תרגילי מדיטציה ודמיון. זאת מכיוון שלטענתם המוזיקה מובילה את האדם ולא להיפך ומכוונת לחוויה חיצונית ולא פנימית. וחבל שכך מכיוון שמטרתה של המוזיקה, הינה להרגיע, להסיח את הדעת ולהיכנס לרבדים עמוקים בתודעה. הדבר יעיל ביותר כאשר המטפל/מנחה אינו מדבר או מנחה. כאשר מוזיקה מתנגנת בהפסקות בין המשפטים, בין המילים, המטופל, מונחה נישאר לרוב בתהליך ובטראנס ואינו יוצא למודעות מלאה.

שילוב המוזיקה בזמן מדיטציה, דמיון מודרך והיפנוזה עוזר למטופל להיכנס למצב הרפיה עמוק יותר וסוחף לעיתים למסע מרתק ומעשיר את הטיפול והחוויה הטיפולית. בסדנאות חווייתיות, אנו משתמשים בנוסף בקערות טיבטיות, פעמונים ועוד בכדי להעשיר ולהעמיק את החוויה.

The workshop enables the participants to learn & experience the introduction of various musical stimuli, and movements in non-verbal ways, as well as to discover how these can enhance the hypnotic experience. This is an experiential workshop wherein we exercise different hypnotic techniques using exciting and inspiring music from around the world, with the introduction of various instruments (i.e. Tibetan bowls), which offer opportunities to enrich the therapeutic process.

COGNITIVE HYPNOTHERAPY   היפנותרפיה קוגניטיבית

היפנותרפיה-קוגניטיבית הינה גישה המשלבת בין הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לבין היפנותרפיה. מחקרים מראים כי השימוש בכלים קוגניטיביים בטיפול בהיפנוזה, מביאים פעמים רבות ליעילות רבה יותר הן בטיפול הקוגניטיבי והן בהיפנותרפיה.

בסדנאות התנסותיות אלו ובטיפולים פרטניים אנו מתמקדים ומשתמשים בכלים קוגניטיביים ומשלבים טכניקות/אסטרטגיות קוגניטיביות-התנהגותיות עם היפנותרפיה. אנו מתרגלים טכניקות כגון "voice dialogue", "טכניקת הבהרה"(clearing) ו"גשר קוגניטיבי".

Cognitive Hypnotherapy is an integrated psychological psychotherapy employing clinical hypnosis and cognitive-behavioral therapy.

The use of CBT in conjunction with hypnotherapy may result in greater treatment effectiveness. A meta-analysis of different researches revealed a greater improvement for patients undergoing an integrated treatment to those using CBT or hypnotherapy only.

In these lectures, workshops and therapy, we focus on CBT (cognitive behavioral therapy) and integrate it with traditional hypnotherapy. We talk about and demonstrate different techniques, such as Voice Dialogue, Clearing Technique and Cognitive Bridge.

ACQUATIC HYPNOTHERAPY   טיפול במים

היפנותרפיה מימית, כמו כל שיטת טיפול במים, הינה שיטת טיפול הוליסטית אשר נעשית בבריכה בטמפרטורה נעימה של 34-35 מעלות.

כמו בטיפולי מים רבים, שיטה טיפולית זו יוצרת מרחב מזמין של חוויה משחקית, זורמת, הרמונית, מדיטטיבית ולעיתים רבות חוויה היפנוטית.

בסדנא זו, המיועדת בעיקר למטפלי מים, או פסיכותרפיסטים, מתייחסים למשמעות הפיזית, המנטאלית, הרגשית והרוחנית של הטיפול במים ועל התהליך שעובר המטופל והמטפל במהלך הטיפול. אנו דנים על מושגים בהיפנוזה כגון: הצטרפות והובלה, רמות שונות של מצבי טראנס היפנוטי וכיצד לזהותם, התנגדות, דריכות ושליטת יתר של המטופל ועוד...

השימוש ברצף תנועתי מעל ומתחת לפני המים משלב בתחילה ציפה, מתיחות, והקשבה מלאה לנשימה ולשפת גופו של המטופל. המטפל והמטופל מסונכרנים, כמו ריקוד עדין, לעיתים כתינוק הצף ברחם אמו. כל אלו, בנוסף לטמפרטורת המים אשר יוצרת סביבה טיפולית בטוחה, מכניסים את הצף למצב תודעתי שונה ממצב ערות רגיל. בהדרגה המטופלים והמטפלים נכנסים למצב מודעות אחר, לחוויה בלתי רגילה ולעיתים לכניסה למצב של טראנס היפנוטי. חוויה בלתי נשכחת וממכרת לעיתים. לא לדאוג, התמכרות טובה.

Aquatic Hypnotherapy, like any water based methods and hydrotherapy (watsu, waterdance, healing dance, and so forth) is a form of holistic body work performed in 34-35°C warm water. It is creating a therapeutic space and inviting to playfully experience relinquishing and indulgence, flow and harmony, silence and meditation. It is using rhythmical sequences of above and underwater movements alternating with stretching techniques. The purpose is to harmonize the energy flow, enhance flexibility, mind-body consciousness and wellbeing.

After a number of minutes in the water while the client is floating weightlessly, moved and stretched , he/she is provided with a nose clip, invited to go underwater, let go, and trustingly let him/herself be carried by the hydrotherapist in a three dimensional flow of circles and spirals through the water. This is an amazing emotional, psychological, and physical experience. A chance to experience the essence of ZEN: to just be, let go, without doing anything, and/or going into deep hypnotic trance.

Both client and therapist are attuned to one another like in a gentle dance, at times reminding of aikido, tai chi, or even the floating of a fetus in his mother’s womb. This is likely to initiate deepest hypnotic trance states that may be accompanied by age regression or beneficial subconscious processing and healing.

In this workshop we will experience and utilize aquatic therapy as a means of physical, psychological-mental, emotional, and spiritual process.

MEDITATION   מדיטציה

ישנה טענה כי אנו חושבים בממוצע כארבעים אלף מחשבות ביום. כן כן ארבעים אלף. מה הבעיה בכך? בחלק מהמחשבות ישנן שיפוטיות, ביקורתיות. בנוסף, רוב מחשבות אינן קשורות לרגע זה. הן קשורות לרוב לעבר ולעתיד. לשם ולאחר כך, לא לכאן ועכשיו.

מדיטציית "כוחו של הרגע הזה"

השיפוטיות/ביקורתיות מפריעה לנו, חוסמת אותנו. היא דבר שהוא לא תמיד נחוץ אך היא במידה רבה מנהלת אותנו, את חיינו, את מערכות היחסים שלנו.


3 דקות של מרחב נשימה

במדיטציות ובקשיבות מודעת (מיינדפולנס) אנו מתבוננים בחוויה שלנו. קשיבות לרגע זה היא להתבונן, לשים לב למה שאנו מרגישים, עושים, חושבים. להיות ב"כאן ועכשיו" עם כל החושים. לשים לב לרווח שבין המחשבות. לתת למחשבות לחלוף ולהתבונן בהן כפי שמתבוננים בענן שחולף.

מדיטציות סריקת הגוף

אנשים ומחקרים רבים מדווחים על ההשפעות החיוביות של המדיטציה. ישנם דיווחים על מודעות עצמית גבוהה יותר, הפחתת כאב, וויסות רגשי, שיפור במצב הרוח ובניהול כעסים, העצמת היכולת האמפטית, פחות שיפוטיות וביקורתיות ותחושת סיפוק עצמי ובמערכות יחסים.

טכניקת שינוי הצבעים

אז קחו לכם חמש, דקות ביום לשבת, להתבונן במחשבות, להקשיב לרגע זה, מכיוון שלרגע זה יש המון כוח.

There is an argument that we think on average about forty thousand thoughts a day. Yes yes forty thousand. What's wrong with that? Part of these thoughts are judgments and criticism. In addition, most thoughts are not related to this moment. They are mostly related to the past and the future. To there and then, not to here and now.

The judgment / criticism interferes with us, blocks us. It is something that is not always necessary but it largely manages us, our lives, our relationships.

In meditations and conscious attentions (Mindfulness) we observe our experience. The attention to this moment is to observe, to pay attention to what we feel, do, think. To be in the here and now with all the senses. To pay attention to the space between thoughts. Let thoughts pass and let's watch them as one watches a passing cloud.

Some people and studies report the positive effects of meditation. There are reports of higher self-awareness, pain reduction, emotional regulation, mood improvement and anger management, empathy reinforcing, less judgment and criticism, and self-satisfaction feeling in relationships.

So take five minutes a day to sit, observe your thoughts, listen to this moment, because for this moment there is a lot of power.

PRACTICE   תירגול
מדיטציית "כוחו של הרגע הזה"

3 דקות של מרחב נשימה

מדיטציות סריקת הגוף

טכניקת שינוי הצבעים

קדמה לתוכנית תרגילים עם ד"ר יוסי אדיר

תרגיל בדמיון מודרך

תרגיל מדיטצית נשימות
media מדיה
הנחיית סדנת היפנוזה עצמית בכנס השנתי של הפסיכולוגים החינוכיים באילת

powered by willy bohane